Saturday, January 31, 2009

MARI BERJIHAD......BERHENTI ROKOK !!

Sekarang semua umat Islam di gesa memboikot barangan keluaran US & Israel dan yang ada kaitan dengan nya. Saya amat bersetuju , tetapi terdapat banyak benda yang kita memang perlukan dan tak dapat nak di boikot.

Isu berkenaan masalah business yang di franchise yang melibatkan usahawan islam yang membeli franchise itu mengalami kerugian & menyebabkan ramai kehilangan pekerjaan juga sering di perdebatkan.Kenapa kita perlu bertelagah tentang hal ini. Setiap dari kita mestilah menymbang walau sekecil manapun usaha kita umpama kisah burung pipit yang cuba memadam api yang membakar nabi Ibrahim dengan setitis air dari paruhnya. Fikir-fikirkanlah tuan-tuan.

Terdapat satu perkara yang amat baik untuk kita boikot bermula sekarang kerana ia memberi faedah yang amat baik pada diri kita iaitu BERHENTI LAH MEROKOK !! Itu lah seruan saya dan kita boleh bermula sekarang.

Memang di ketahui umum syarikat-syarikat rokok memang berkait dengan Yahudi & Amerika. Oleh itu apa lagi...boikot la segera. Bayangkan setiap sedutan rokok kita itu membantu yahudi zionis membunuh saudara kita di Palestin. Ingat lah wajah-wajah mereka dengan setiap sedutan asap rokok yang di hisap.

Jika saudara kita di Palestin berjihad menentang yahudi zionis dengan senjata , sudah pasti kita juga boleh mula berjihad dengan berhenti merokok. Allahuakbar !!

No comments: