Thursday, November 3, 2011

KECANTIKAN & ISLAM


Kecantikan Wanita adalah perkara yang amat penting bagi mereka. Walaubagaimanapun ianya harus selari dengan hukum Islam.


Hukum wanita untuk mencantikkan diri untuk suami adalah HARUS berdasarkan satu riwayat :


Dari At-Tabari ,bahwa isteri kepada Abu Ishaq telah pergi berjumpa dengan Aishah Ummul Mukminin R.A pada waktu masih muda dan jelita. Beliau telah bertanya kepada Aisyah tentang hukum membuang bulu-bulu yang terdapat pada dahi untuk menambat hati suaminya. Aisyah menjawab ' Hapuskanlah kejelekanmu sedaya yang kamu mampu'


Oleh kerana itu jika terdapat kejelekan pada wajah wanita berupa pigmentasi, jeragat, melasma , parut hitam dan sebagainya, maka harus hukumnya mendapatkan rawatan.


Di Klinik Dr Norman , kami menyediakan rawatan untuk membantu mengurangkan masalah pigmentasi pada wajah dengan krim, Chemical Peel , Microdermabrasion, Q Switch Laser dan ubat-ubatan tertentu.

1 comment:

Unknown said...

adik saya pengidap penyakit buah pinggang umur 44tahun lelaki,tak pernah ada darah tinggi atau kencing manis sebelum mengidap penyakit ini,hanya ada batu dlm kidney dah tembak. selepas ambil p3 beliau bertenaga.tetapi dah ambil hampir 5bulan beliau kencing keluar pekat mcm susu tapi bukan nanah,beberapa hari kemudian teloe membengkak,sekarang berada diwad dah 3hari dr hanya bagi pain killer n antibioktik,masih bengkak seperti biasa.perlukah henti pengambilan p3? tapi pendapat saya mungkin healing crisis penucian buah pinggang.pls advise asap. tk